Kütüphane; Bilgi’ ye bağlar...

Kütüphane; Bilgi’ ye bağlar...

12 Kasım 2013 Salı

Denizli'ye uzanan Kitap Kardeşliği



2013-2014 DAÇKA Kütüphane Kulübü olarak kitap bağışı gönderdiğimiz okul Denizli'de. Kitap bağışı göndermek için ihtiyaç sahibi okullara ulaşmaya çalıştık. Kütüphaneleri Seviyorum isimli oluşumun web sitesinde yer alan Kitap Bağış Duyuruları bölümünü inceledik. Denizli'nin Tavas ilçesi Yahşiler Köyü İlkokulu ve Ortaokulu müdür yardımcısı Hakan Erdem'in siteye gönderdiği aşağıdaki yardım talebini okuyunca kitap bağışını bu okula göndermeye karar verdik.  

"İyi günler.Ben Denizli ili Tavas ilçesi Yahşiler köyü İlkokulu/Ortaokulu'nda müdür yardımcısı olarak görev yapmaktayım.Okulumuz kütüphanesindeki kitaplarımız oldukça eski.Öğrencilerin ilgisini çekmemektedir.Bu nedenle kütüphanedeki kitapları yenilemek istiyoruz.Fakat çalıştığım yerin köy olması nedeniyle velilerimizin maddi durumu oldukça kısıtlı.Okulumuzun da veli bağışları dışında hiçbir geliri yok.Şu an inanın çok zor durumdayız.Öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırmak için kitap okumayı tavsiye ediyoruz ama kütüphanemizdeki kitaplar buna ne yazık ki engel oluyor.Çünkü çok eski ve öğrencilerimiz için albenisi kalmadı.Sizin gibi büyük bir yayınevinden yardım bekliyoruz.1-8.sınıflar arasındaki tüm sınıflar için olabilir.Miktarı hiç önemli değil.Az da olsa bikaç öğrencimiz mutlaka faydalanacaktır.Yardım elinizi lütfen bu köy çocuklarına uzatın.Şimdiden teşekkürler.İyi haberlerinizi sabırsızlıkla bekliyoruz.İyi çalışmalar" 22 Ekim 2013


Kütüphanemizde fazla olan kitaplardan hep birlikte özenle seçerek bir koli oluşturduk. Kulüp öğrencilerimizden Hüseyin'in yazdığı ve son anda kolinin içine koyduğu anlamlı mektubu da aşağıda paylaşmak isterim. 




Hakan Bey ile iletişime geçerek kitapları karşı ödemeli olarak alıp alamayacaklarını sorduk. Kendisinden onay aldıktan sonra kargo firmasıyla görüştük, konuyu anlatarak kitapları olabildiğince indirimli ulaştırmalarını sağladık. Gönderdiğimiz koli yerine ulaştığında öğrencilerin sevinçle karşılaması bizi de çok mutlu etti. Gözlerindeki mutluluk görülmeye değerdi. Bu mutluluğu yansıtan aşağıdaki fotoğraf Hakan Bey'in kolileri teslim aldıktan sonra çekip gönderdiği fotoğraftır. Denizli'ye uzanan kitap kardeşliğimiz de bu şekilde kurulmuş oldu. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder